Delar med mig av reeptet
Ingredienser
- 500 g kycklingfilé
- 2 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 100 g champinjoner
- 1 förp tärnat bacon (à 140 g)
- 4 port pasta penne
- 1 msk olja
- 1 förp krossade tomater (à 400 g)
- 1/2 tsk torkad oregano
- 2 dl lättcrème fraiche
Gör så här
- Strimla kycklingfiléerna, skala och skiva lök och vitlök, skiva champinjonerna.
- Stek baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
- Fräs kyckling, lök, vitlök och champinjoner i olja utan att det får färg. Krydda med salt och peppar. Tillsätt krossade tomater och oregano. Låt puttra ca 10 minuter. Rör ner crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Låt sjuda ytterligare i ett par minuter.
- Strö över bacon och servera med penne.
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Ser gott ut, men vill då ha annan pasta. Gillar inte penne. Kram
SvaraRadera