söndag 15 januari 2012

Mera bak

Här kommer ett annat recept jag testat..

HavreBaguetter

1 påse kronjäst för matbröd 12 g
11 dl vetemjöl
5 dl kallt vatten
4 dl havregryn
1 msk strösocker
2 tsk salt

Garnering

1 ägg
2 dl pumpafrön


Gör så här

Blanda torrjästen i mjölet. Tillsätt havregryn, strösocker , salt och sist vatten ( 40 grader lite varmare är fingervarmt).
Blanda till en slät deg. låt jäsa på bordet i 30 minuter. Dela degen i 15 bitar och forma till baguetter, ca 10 cm långa
Lägg baguetterna på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa  i 30 - 40 min. Sätt ugnen på 225 grder. Pensla med ägg och strö över pumpfrön. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter.

Tips  Du kan byta strösocker mot 2 msk flytande honung..

2 kommentarer:

  1. Jag tänkte baka i kväll. Men glömde köpa jäst

    SvaraRadera
  2. Så duktig du är som hinner med så mycket saker...länge sen jag bakade! Igår blev det mest matlagning hela dagen. Kramiz

    SvaraRadera